Mitt jobb på konsultbolag i Stockholm

Det finns gott om konsultbolag i Stockholm. Ja, det räcker väl egentligen med att säga att det finns gott om allt möjlig här. I alla fall med svenska mått mätt. När jag umgicks ett tag med en person från Los Angeles var det enda jag matades med hur otroligt liten staden var. Allt är väl förstås relativt. För en person från Tokyo, med sina 36 miljoner invånare, framstår väl The City of Angels som en liten myrstack. Nåväl, det var inte storlek på städer jag skulle skriva om idag.

Konsultbolag i Stockholm – Ja, det finns många. Jag är själv verksam på ett av dem. Konkurrensen är ibland svår, särskilt i tider som nu då lågkonjunkturen hägrar i horisonten. Arbetsmarknaden blir mer och mer instabil och företagen vågar inte riktigt anställa i den takt vi hade önskat. Faktum är att man, som handläggare på konsultbolag i Stockholm, också riskerar att försakas i dessa tider. Det är förstås rimligt, men likaså tragiskt.

Jag minns förresten när jag själv var på möte hos ett konsultbolag i Stockholm för över 10 år sedan. Killen jag pratade med undrade vad jag var sugen på att jobba med. Vad jag ville ”bli när jag blev stor” som han sa och tyckte att han var rolig. Jag gjorde en tillbaka-kaka och frågade honom vad han gjorde på konsultbolag i Stockholm. Om han trivdes, om det var hans dröm. Han berättade då att han egentligen var lärare i So-ämnena. ”Så, hur blev du handläggare på ett konsultbolag i Stockholm? Varför är du inte lärare?”. Hans svar var episkt, skulle jag säga.

  • ”Det finns ju inga jobb” sa han.

Han sökte febrilt efter lärartjänster, men löste det inte. Han fick helt enkelt jobba som handläggare på konsultbolag i Stockholm så länge. Och vet ni vad, det var just vad som hände mig. Jag utbildade mig också, visserligen inom kommunikation. Men fanns det några jobb till övers för mig? Knappast! Jag sökte mig till konsultbolag i Stockholm, och där fick jag tjänst som handläggare. Vad som skilde mig och killen jag pratade med för 10 år sedan var att jag trivdes väldigt bra.

Det var därför jag blev kvar och är kvar än idag. Ibland träffar man bara rätt!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest