Om LED ramp

Snacka om att jag har hamnat i en kontext som jag inte vanligtvis befinner mig i. Det är berikande, det tycker jag verkligen. Jag, som knappt vet hur en bil ser ut, har i och med min nya sambo hamnat i en riktig bilfamilj. Det är hon och så är det hennes tre bröder som jag har att göra med nu. Det hela har blivit högst angeläget och frekvent eftersom vi flyttat in i ett hus på deras föräldrars gård. Då blir det som det blir.

De är stora fans av sina LED ramper. Ringer det några klockor hos er? Det gjorde det nämligen inte för mig heller i början. Jag fattade fan inte vad de pratade om när jag hörde termen LED ramp för första gången. Det var dessutom väldigt tidigt i vårt förhållande. Faktum är att det var redan innan, kanske på vår tredje dejt. Hon berättade om sin bil och nämnde LED ramp i förbifarten. Jag avbröt henne.

  • ”Du var nöjd med din.. vad för något sa du?”
  • ”LED rampen. Jag satte in den för ett par veckor sedan och den är grymt. Väldigt mycket bättre än min gamla. Nu kan jag lysa hela vägen till Örebro om jag rockar helljus” svarade hon entusiastiskt. Jag själv satt där som ett frågetecken.

Jag bad henne förklara för mig vad en LED ramp var. Hon suckade och jag såg på henne att hon var väldigt besviken på mig. Sedan berättade hon. Eller snarare: Hon föreläste om sin LED ramp och andra varianter. Sådana som bland annat hennes bröder  har. Jag förstod inte skillnaden. Jag gillade henne dock så jag log, nickade och höll min käft.

Nästa steg i vår relation var att jag presenterades för henne bil. Hon var oerhört förtjust i den. Faktum är att jag nog aldrig sett någon så förtjust över någonting som hon var över sin bil. Denna LED ramp som hon höjde till skyarna var pricken över i:et. Det var kronjuvelen som gjorde bilen till den som den var. I förlängningen var det också bilen som definierade henne. Hon och bilen, och LED rampen för den delen, var ett.

Känner ni biltokiga människor? Kan ni i så fall ge mig en liten förklaring för jag tycks aldrig riktigt lära mig. Vad är det som driver dem egentligen? Nog för att jag förstår min flickväns fascination vid LED ramper och bilar – men kom igen. Jag pratar inte så mycket om Leksand som hon gör om sin LED ramp. Är det någon skillnad? Är den i så fall stor?

Hjälp, tack!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest